Door: Frans van Hilten. Ook in 2019 komt er geen beeldententoonstelling op het Lange Voorhout in Den Haag. Is het succesvolle Den Haag Sculptuur daarmee definitief in de geschiedenisboeken verdwenen? Dat is maar de vraag.

In 2017 vertelde ik u dat er voor het eerst sinds bijna twintig jaar geen beelden stonden op het Lange Voorhout in Den Haag. Tot leedwezen van velen, zoals uit bleek uit de reacties en uit onze poll. Vervolgens kwamen er in 2018 zandsculpturen. Dit jaar lijkt het gebied vooral het treurig decor voor foodtruckfestivals…

Nieuw idee

Blijft dat nu maar zo? In oktober 2018 was er plotseling enige reuring rond een idee vanuit de Haagse gemeenteraad en een aantal kunstenaars. Maar beeldententoonstellingen zijn niet goedkoop, door transport, verzekering en beveiliging.

In 2021 gaat een nieuw kunstenplan van de gemeente Den Haag in, maar welke instellingen en evenementen daarin worden opgenomen is nog niet bekend. Het blijft dus nog even onzeker of Den Haag Sculptuur weer een plaats krijgt in het Haagse Museumkwartier.

Update 21 juni 2019: zandsculpturen

Inmiddels zijn kunstenaars bezig aan drie zandsculpturen ter hoogte van museum Escher in het Paleis. Anders dan vorig jaar zijn de zandsculpturen geen onderdeel van een internationaal kampioenschap.

Zandsculptuur op het Lange Voorhout, 2019
Zandsculptuur op het Lange Voorhout, 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.