Tips & trucs

Hoe maak je een goed artikel? Er zijn natuurlijk talloze manieren, maar let in elk geval hier op:

Ga op je doel af

Jij werkt nu bij de pers. Dus durf contact te zoeken met de manager van Caro Emerald of de persafdeling van het Rijksmuseum. Bijna iedereen vindt het leuk om besproken te worden en zeker door ons!

Kort & bondig

Je lezer mag niet in slaap vallen. Maak het daarom niet te lang. Voor teksten is 500 woorden met één foto een mooi maximum.

Hou het voor fotoseries op 7 stuks, voor video’s op 2 minuten. Wil je echt een keer meer? Laat het even weten.

Foto’s

Vraag altijd toestemming voor het plaatsen van foto’s. Niet van alle kunstwerken mag je zomaar een foto plaatsen. De foto moet dus rechtenvrij zijn.

Een foto met je smartphone kan goed genoeg zijn, maar wees een beetje streng voor jezelf. Heb je een goede camera, neem hem mee. Zorg dat je foto in elk geval scherp is en een beetje normaal belicht. Bij elk artikel hebben we in elk geval één foto in liggend formaat nodig. Die komt boven je stuk als header.

Als je zelf in WordPress werkt, kun je de foto zelf uploaden. Niet meer dan 800 px breed. Stuur je je berichten via deze website in, dan laten wij je weten hoe je de foto’s kunt aanleveren.

Video en podcast

Vloggen staat vrij, doe het zoals jij wilt. Film wel graag in liggend formaat. Als je je video monteert, plak er dan ons logo in aan het begin. Zo ziet iedereen dat je journalist voor kunstHart bent!