Door: Frouckje van der Wal. Afgelopen week was ik bij de perspreview van de nieuwe tentoonstelling van de Hermitage aan de Amstel, die zaterdag opende voor het publiek. Het gaat hier om een jubileumtentoonstelling, want 10 jaar geleden alweer opende deze dependance van de grote Hermitage in Sint Petersburg haar deuren voor het publiek in Amsterdam.

Paartjes

In de tentoonstelling is een keur van schatten te zien uit de immense Russische collectie. Het oudste object is 25.000 jaar oud. Er hangen schilderijen, er staan beelden en allerlei soorten gebruiksvoorwerpen. Steeds in paartjes waardoor bijzondere combinaties ontstaan waar mooie gesprekken bij mogelijk zijn.

Wat een pracht en praal. Een feestje ook om foto’s van te maken, gewoon met de mobiel. Deze tentoonstelling is een aanrader en ik ga de komende tijd nog wel meer plaatjes en verhalen delen!

De schatkamer!, Hermitage Amsterdam, te zien tot en met 25 augustus 2019.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.