Door: André van der Velde – een bijdrage van Eempodium. Sommige theatervoorstellingen had je achteraf gezien eigenlijk niet willen missen, je wist simpelweg niet dat die ene er was of dat die je zo sterk zou kunnen aanspreken, maar als je dat geweten had, dan… Zo’n voorstelling is Bep, dochter van Rietveld van tekstschrijfster, actrice en zangeres Audrey Bolder. Een veelzijdige en sprankelende solovoorstelling gebaseerd op het leven van Elisabeth (Bep) Eskes-Rietveld, schilderes en oudste dochter van architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld.

Toetje

Het goede nieuws is echter dat deze nog op zaterdag 20 mei te zien is in Theater De lieve Vrouw in Amersfoort. En dat niet alleen, er is ook een heel bijzonder “toetje”.

Programmeur Ingrid Melman van Theater De lieve Vrouw was er meteen door gegrepen toen ze de muziektheatervoorstelling enkele maanden geleden in Amsterdam zag. ‘Het is een bijzonder mooi gecomponeerd verhaal dat vanaf het begin boeit en blijft boeien. Je raakt geïntrigeerd door het levensverhaal van Bep Eskes, die als kind van heel dichtbij het ontstaan van De Stijl meemaakte en je dat door haar ogen laat meemaken.’ > Lees (gratis) verder op Eempodium.nl

Agenda

Bep, dochter van Rietveld van Audrey Bolder is nog te zien op 20 mei in Amersfoort, op 28 mei in Utrecht, op 8 mei in Spijkenisse en op 10 december 2017 in museum Singer Laren.

Eempodium is een onafhankelijk en actueel cultureel webmagazine voor de regio Eemland, gemaakt door betrokken professionals. Foto: Joris van Bennekom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.