Door Kees Quaadgras, een bijdrage van Eempodium. Als kritisch recensent ben ik niet gauw enthousiast, maar met de tekeningen en schilderijen van Gaspare Vanvitelli heeft de kunsthal KadE, samen met Museum Flehite, werkelijk een toptentoonstelling.

De titel Maestro Van Wittel dekt de lading volledig. Vanvitelli is waarlijk een meester in het hanteren van het penseel. Driehonderd jaar voordat een kunststroming als het hyperrealisme in zwang kwam tekende en schilderde hij al met een enorme precisie.

Dit geldt voor zowel de bekende en beroemde gebouwen in onder meer Rome, Venetië, Florence en Napels, als voor de vele tafereeltjes met mensen en dieren waarmee de stadsgezichten rijkelijk zijn aangekleed. Pratende en dobbelende mannen, een spelend kind, een passerende jonge vrouw, een paard voor een hooikar, een ezeltje in een steegje, een fiere ruiter, een bedelares, een beeldengroep bij een fontein, het is allemaal met liefde en levensecht geschilderd. > Lees gratis verder op Eempodium.nl

Bezoeken

Maestro Van Wittel – Hollandse meester van het Italiaanse stadsgezicht. Kunsthal KadE, Amersfoort, tot en met 5 mei 2019.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.