Kunsttv, door Mireille Nitiredjo. Vaste prik op de donderdagavond is Tijl B op volle toeren. Ook vandaag werd pop weer samengebracht met opera/klassiek. Steeds weer mooi om te zien wat Tijl Beckand in petto heeft.

Diverse combinaties zijn reeds voorbij gekomen in deze serie: Dré Hazes, The Kik, Berget Lewis, Jeroen van der Boom, Gesualdo Consort Amsterdam etc., allemaal in willekeurige volgorde. En elke keer weer voelt het als een cadeautje. En ik hou van cadeautjes… 😊

“Twee van de drie dames hadden niet zoveel met klassieke muziek, en geen van de drie hadden ooit gehoord van Thomas”

Dit keer mocht Thomas Oliemans, bariton, kennis maken met het werk van Og3ne. Lisa, Amy en Shelley kregen de opdracht een eigen versie te maken van Schuberts Schöne Welt, terwijl Thomas aan de slag mocht met de hit Loved You First van de dames. Twee van de drie dames hadden niet zoveel met klassieke muziek, en geen van de drie hadden ooit gehoord van Thomas.

Onder de indruk

Vast element van deze serie is dat beide partijen naar een optreden van elkaar toe gaan. De dames van Og3ne hadden als eerste de eer om een kijkje te nemen bij Thomas. Ze waren totaal onder de indruk van de opera. Ook mooi om te zien hoe Thomas op zijn beurt onder de indruk was van het optreden van de drie dames.

Maar dan moest het er toch van komen: aan de slag met elkaars nummer. Wat zou het worden en hoe reageert de ander op deze nieuwe versie van het nummer?

Eurovisiedeuntje

Na de presentatie aan elkaar is het tijd voor een oordeel. Een spannend moment voor beide partijen. Og3ne herkende natuurlijk het ‘Eurovisiedeuntje’, dat verwerkt was in Thomas’ versie van hun nummer. Hoop, verbazing, verwondering, maar ook bewondering was van hun gezichten af te lezen.

Thomas was op zijn beurt erg verrast door Og3ne’s Schubert. Dezelfde boodschap als het origineel, maar dan geheel passend in de hedendaagse (muziek)stijl.

Andere muzieksmaak

Ik bekeek deze uitzending vandaag in gezelschap van mijn echtgenoot, die overigens een totaal andere muzieksmaak heeft dan ik. Wat interessant om te zien hoe hij dit ervaren heeft. Ik heb hem zelfs een paar keer vol bewondering zien kijken.

Wederom vond ik dit een geslaagde uitzending. Breng pop en klassiek ( en vele andere stijlen) samen, en je bent een mooie ervaring rijker!

Wat vind jij? Kijk de aflevering hier terug!

Og3ne luistert naar Thomas Oliemans, bron: avrotros.nl
Og3ne luistert naar Thomas Oliemans. Foto bovenaan: andersom! Bron: avrotros.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.