Nieuws: het livealbum Symphonized van Anneke van Giersbergen en Residentie Orkest is nu uit!

Door: Frans van Hilten. Ik kom regelmatig bij het Residentie Orkest, maar zo zag en hoorde ik ze niet eerder. In 013 in Tilburg en in het Paard in Den Haag begeleidden ze afgelopen weekend Anneke van Giersbergen, bekend als frontvrouw van onder andere the Gathering, Vuur en Agua de Annique. Als zangeres van The Gathering heb ik Anneke vaak gezien en gehoord (ik had in het Paard zelfs een Gathering-trui uit 1998 aan, haha) maar wat een unieke ervaring. Ook voor de zangeres, die zichtbaar genoot van de mooie arrangementen en applaus vroeg en kreeg voor het ‘kick-ass’ orkest.

Mix

Nu is Anneke niet onbekend met klassiek repertoire. Ze zong al eens Purcell bij De Tiende van Tijl en maakte met Árstíðir de cd Verloren Verleden vol klassieke muziek. Ditmaal zong het orkest de Pavane van Ravel met Anneke mee.

Voor het overige zong Anneke een mix van werk uit haar hele carrière, van The Gathering tot Lorrainville, van Agua de Annique tot Vuur en The Gentle Storm. Een prachtig optreden met veel ontroerende momenten. Persoonlijke favoriet bij ondergetekende toch een Gathering-nummer: Travel.

Cd-release

Voor wie deze unieke concerten heeft gemist: er zijn opnamen gemaakt en Anneke zinspeelde (yay!) voorzichtig op een cd-release.

De twee foto’s zijn gemaakt met mijn telefoon en vanuit het publiek.

Meer lezen? Anneke werkte ook regelmatig met Ayreon. Lees het interview dat Nicole Roukema eerder dit jaar met hem deed.

  • Ook iets moois gezien? Deel het met kunstHart!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.