Door: Frans van Hilten. Dit is een scarabee. Hij kruipt rond op een afgietsel, een schijfvormig kunstwerk van Nynke Koster dat Khepri heet: de Egyptische god van de opkomende zon. Het is onderdeel van de tentoonstelling Beelden In Leiden, die ook dit jaar op de Hooglandse Kerkgracht werk van jonge beeldhouwers toont.

Geschiedenis en archeologie

Het thema dit jaar is Concepts of Time, en dat heeft te maken met 200 jaar Rijksmuseum van Oudheden. Verwijzingen naar oudheid, geschiedenis en archeologie vind je dan ook volop terug.

Werk van Juliaan Andeweg
Werk van Juliaan Andeweg

Prijs

Aan de tentoonstelling is de Frans de Witprijs verbonden en die is dit jaar gegaan naar Rein Verhoef voor zijn werk Untitled.

Prijswinnaar Untitled van Rein Verhoef
Prijswinnaar Untitled van Rein Verhoef

Van BAL naar BIL

Nog even terug naar Nynke Koster. Twee jaar geleden mocht ik met haar op een steiger klimmen in Paleis Soestdijk. Ik maakte voor het AD een reportage over een werk dat zij maakte voor openluchttentoonstelling BAL op Soestdijk. Nynkes werk doet het nog steeds heel goed; ze exposeerde recent in Tokyo en New York en nu is haar kunst dus te zien op BIL, én in het Rijksmuseum van Oudheden.

Die andere openluchttentoonstelling

Eerder schreven we op kunstHart over de beeldententoontelling op het Lange Voorhout in Den Haag. Die is nog steeds niet terug, maar in 2018 komt er wel een alternatief.

(foto’s: auteur)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.