NIEUWS! Beeldententoonstelling op het Lange Voorhout is terug in 2021!

Door: Frans van Hilten. Afgelopen jaar vertelde ik u dat er voor het eerst sinds bijna twintig jaar in 2017 geen beelden stonden op het Lange Voorhout in Den Haag. Tot leedwezen van velen, zoals uit bleek uit de reacties en uit onze poll. Dit jaar komen er wel weer sculpturen, maar die zijn van… zand.

Feest aan Zee

Stond vorig jaar heel Den Haag in het teken van Mondriaan, dit jaar viert de stad 200 jaar badplaats in Scheveningen. Onderdeel van dit ‘Feest aan Zee’ is het World Championship Sand Sculpting. Op het Lange Voorhout verrijzen negen zandsculpturen, metershoog. Van 4 tot en met 12 juni werken de kunstenaars aan hun inzendingen, van 13 juni tot en met 19 augustus zijn die te bezichtigen. Op de foto boven een sculptuur in wording voorstellend Frida Kahlo en Diego Rivera.

Beelden In Leiden

Intussen is ook elders in het land voldoende te beleven. Bijvoorbeeld bij Beelden In Leiden (BIL!) waar kunstHart alvast een kijkje nam.

Wat vindt u?

Zandkunstenaar in actie op het Lange Voorhout (foto's auteur)
Zandkunstenaar in actie op het Lange Voorhout (foto’s auteur)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.