De corona-crisis maakt inventief. Maar waar de horeca al snel naar nieuwe inkomsten zocht via afhalen en tegoedbonnen, bleef het in de culturele sector lang stil qua ondernemingszin. Genoeg voor het publiek te beleven, maar bijna alles gratis. Hoe slepen de kunsten zich door deze tijd? In aflevering 4: Singer Laren.

Door Frans van Hilten. We puzzelen heel wat af sinds we meer thuis zitten. Maar hoe vaak is zo’n puzzel of gezelschapsspel geïnspireerd op kunstwerken? Musea kunnen hun collectie nu niet aan het publiek tonen, maar heel goed aanbieden op een puzzel.

Singer Laren versnelde vanwege de corona-crisis de lancering van een nieuwe webwinkel. ‘We hadden al jaren een webshop, maar die is op een gegeven moment uit de lucht gegaan,’ vertelt Esther Driessen, hoofd PR en Marketingcommunicatie. ‘Er was niet altijd de mankracht voor en hij was ook wat gedateerd. Nu is er een nieuw ontwerp en de webshop is sinds 1 mei open. We waren er al mee bezig, maar we hebben er nu wel iets meer vaart mee gemaakt.’

Vrijwilligers

Dat had nog wat voeten in de aarde. ‘Vroeger hadden we een externe partij die de verzending regelde, nu moeten we dat zelf doen. Dat betekent dat we pas live konden gaan op het moment dat we zeker wisten dat mensen in het magazijn kunnen zijn.’ Normaal gesproken wordt de winkel in het museum gerund door vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Singer Laren.

Bridgekaarten

In de webshop is alles te krijgen wat de fysieke museumwinkel ook verkoopt. Puzzels, spelletjes, boeken. ‘We hebben vorig jaar een eigen lijn laten ontwerpen,’ zegt Driessen. ‘Supergoed lopend zijn daarvan bijvoorbeeld de bridgekaarten. Die lijn moeten we nu goed in de markt zetten, dus we bouwen er een campagne omheen.’

Terras en buitenexpo

Net als alle partijen in de cultuursector is Singer Laren druk met de plannen voor de geleidelijke heropening. ‘We zijn niet alleen een museum, maar ook een theater en een gratis toegankelijke beeldentuin en hebben eigen horeca. Hoe gaan we het straks doen in de anderhalvemetersamenleving? We gaan in elk geval op 1 juni open met het terras in de beeldentuin, een tentoonstelling in de tuin van Pépé Grégoire en de Singer Shop.’ Het museum zelf opent, in verband met al begonnen renovatiewerkzaamheden, op 30 juni.

Esther Driessen is blij met de nieuwe webwinkel. ‘Het was fijn te merken dat we met het team niet bij de pakken neerzitten. Ik zie overal een enorme drive.’

winkelwagentje met hart en oproep 'steun'
Bezoek de webshop en steun Singer Laren
  • Op het moment van publicatie zijn de kunstpuzzels uitverkocht, er worden nieuwe puzzels van een aantal kunstwerken gemaakt. Ook de bridgekaarten zijn uitverkocht. Er zijn wel kunstspeelkaarten waarmee ook gebridged kan worden.
  • Ken jij bijzondere initiatieven waarmee kunstenaars en cultuurinstellingen zichzelf door deze tijd heen slepen? Laat het weten!
  • Meer kunst en corona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.