Pianist Borys Fedorov en Nicholas Santangelo Schwartz spelen het eerste van een nieuwe serie benefietconcerten voor Oekraïne: Slava Sundays.

Tijdens de Slava Sundays treden internationaal bekende muzikanten op uit Oekraïne, maar ook muzikanten die de Oekraïense zaak actief steunen. De eerste concerten zijn 6 november in Leidschendam en 18 december in Amsterdam. Onder de artiesten zijn:

  • Borys Fedorov is al meer dan dertig jaar docent piano aan Staatsconservatorium van Kiev en het Lysenko Kiev Specialized Musical College For Exceptional Young Talents. Daarnaast is hij een concertpianist met zeldzame creatieve talenten.
  • Nicholas Santangelo Schwartz is eerste prijswinnaar van de International Society of Bassists en contrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest.
  • De beide musici worden vergezeld door enkele van de beste talenten van hun Davidsbündler Music Academy.

Orphans Feeding Foundation

De Slava Sundays zijn een initiatief van de in Den Haag gevestigde NGO Orphans Feeding Foundation, die met de concerten zowel bewustzijn hopen te vergroten als fondsen werven voor humanitaire hulp, onder andere via het programma Winter is Coming.

Meer informatie en tickets Slava Sundays

NOOT: kunstHart staat in de regel niet open voor aankondigingen of persberichten; we maken onze eigen content in de vorm van interviews, reportages of recensies. Gezien de aard van deze serie hebben we op deze regel een uitzondering gemaakt. Frans van Hilten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.