Kunsttv, door Frans van Hilten. Dat het Gemeentemuseum van Berlage of de Sagrada Familia geniaal zijn weten we nu wel. Verras ons met jouw minder bekende architectonische meesterwerk en reageer onder dit artikel!

Mijn eigen tip zie je op deze foto die ik in 2006 maakte. Dat is Villa Tugendhat (1930) van Ludwig Mies van der Rohe in Brno (Tsjechië). Hij gebruikte het idee ‘continuous space’: alle ruimtes lopen in elkaar over, er zijn geen drempels en openingen in wanden lopen altijd van vloer tot plafond. De ramen kunnen helemaal in de vloer wegzakken, zodat je zo de tuin in kunt lopen!

Meesterwerken zonder winnaars

Deze serie is geïnspireerd op tv-programma De Meesterwerken met Paul Witteman. Winnaars zijn er bij ons niet, het gaat om de Gouden Tips die we elkaar en anderen aanreiken. Twee keer per week start een nieuwe categorie. Onze categorieën zijn:

Omdat de reuring rondom De Meesterwerken ondergesneeuwd raakt in het festivalseizoen, plaatsen we nu geen aparte artikelen meer over

  • Dans/ballet
  • Boek/literatuur/poëzie
  • Film
  • Festival

Heb je hier toch een mooie tip voor? Laat het weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.