Door: Frans van Hilten. In de zomer van 2016 voelde ik steeds meer de behoefte een positief geluid over cultuur te laten horen. Zonder geblaat over subsidies, geklaag over beleid of zure opmerkingen over artistieke kwaliteit. In zo’n sfeer houdt niemand meer van kunst, terwijl zo veel mensen graag naar de film gaan, naar muziek luisteren, cabaret zien of een ballet en een goed boek lezen.

De cijfers na een jaar

Laat op de avond van 28 augustus 2016 ging mijn nieuwe website kunstHart open voor zoekmachines en sociale media. De site bevatte toen drie berichten, alle van mijn hand. Of het zou gaan werken – ik had geen idee.

Precies een jaar later is de website 12.469 keer bezocht door 7.521 verschillende personen. Wow. Op dit moment bevat kunstHart 96 artikelen van 28 verschillende auteurs, waarvan Christina Schönbach, Bert Kleiboer, Monique van Beek, Annemiek de Ruiter, Sander Beusen, Mireille Nitiredjo en ondergetekende meer dan één stuk plaatsten.

Vlogs, instacontests en summerschools

We hebben inmiddels behalve recensies ook vlogs, fotoreportages, interviews en columns. We hebben mooie series, zoals de verslagen van Christina vanuit Griekenland of de favoriete kunstfilm van…

We hebben een samenwerkingsverband met Eempodium voor cultuurberichten vanuit de regio Amersfoort. Deze week loopt onze eerste wedstrijd af, een instacontest over De Parade en ik ben begonnen mijn journalistieke kennis te delen met een summerschool: leer zelf interviewen.

Er zijn een actieve Twitter- en Facebookaccount en een Facebookgroep voor medeschrijvers. Via Instagram en LinkedIn deel ik veel op persoonlijke titel.

Deze artikelen bekeken jullie

Stijlvolle dame bij het Pageshuis in 2000

In oktober piekte een artikel over een fotoboek met blote dansers in de nacht, na weken nauwelijks opgemerkt te zijn, opeens in twee dagen naar 1100 bezoekers toen een danswebsite het oppikte. Maar het allerbest gelezen stuk is dat over de verdwenen beelden op het Haagse Voorhout. Het artikel staat bovenaan de Google ranking voor “beelden Voorhout”, wat ik stiekem heel stoer vind. Veel reacties van mensen die het betreuren, ook via de poll, dus ken je iemand in de politiek… weet wat je ter sprake moet brengen!

Ook heel goed gelezen zijn onder andere een stuk van Martine Sondervan over het herrezen Circus Herman Renz, een fotoserie van Haagse beatrockers door René Karels en Emiel Maigoda’s recensie van museum MORE in kasteel Ruurlo.

Jenny Smit in the wheel of death. Smartine Photography

Trots!

Ik ben ontzettend trots op zo veel liefde voor cultuur en op alle mensen die ook graag die liefde delen op ons aller kunstHart. We gaan door en ik heb al zo veel geweldige plannen in mijn hoofd. Magazines, evenementen, cursussen… En natuurlijk nodig ik jullie van harte uit je eigen foto, verhaal of vlogje in te sturen over hoge, lage, grappige of ernstige cultuur. Omdat die ons blij maakt!

Frans van Hilten

Een reactie op “Hoera: 1 jaar kunstHart! (en dit is wat we bereikt hebben)

  1. Van harte gefeliciteerd met jullie jubileum en ga zo door!

    Op ma 28 aug. 2017 om 23:38 schreef kunstHart

    > Frans van Hilten posted: “Door: Frans van Hilten. In de zomer van 2016 > voelde ik steeds meer de behoefte een positief geluid over cultuur te laten > horen. Zonder geblaat over subsidies, geklaag over beleid of zure > opmerkingen over artistieke kwaliteit. In zo’n sfeer houdt niemand m” >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.