Op de avond van 28 augustus stelde ik de nieuwe website kunstHart laat in de avond open voor zoekmachines en sociale media. De site bevatte toen drie berichten, alle van mijn hand. Of het zou gaan werken – ik had geen idee.

Cijfers

Woensdagavond 28 september stond de teller op 1.035 bezoekers, waarvan 488 uniek. Nu, 29 december, is dat 4.401 bezoekers waarvan 2.843 uniek! Het aantal bezoekers per maand blijft dus stabiel, maar het percentage unieke bezoekers is sterk gestegen. We bereiken per saldo dus meer mensen.

In totaal staan op de site nu 38 artikelen.

De twitteraccount heeft 96 volgers en 44 mensen zijn lid van een Facebookgroep voor wie meeschrijft of dat van plan is.

Medewerkenden en speciale projecten

Tot nog toe hebben 16 personen een verhaal of foto geleverd. Veel meer mensen nog hebben iets ingestuurd voor het jaaroverzicht. Van de 16 schreven veruit de meesten één keer; Bert Kleiboer, Christina Schönbach en ikzelf deden dat vaker. Christina begon eind november als correspondent/columnist; zij werkt als sopraan in Griekenland.

Een andere ‘rubriek’ die we startten is de favoriete kunstfilm van… Deze rubriek kan nog wat bijdragen gebruiken. Tot slot zijn we altijd op zoek naar succesverhalen: de kunsten lijken het soms moeilijk te hebben, maar zó kan het ook!

Topscorers

Het best gelezen artikel is een stuk dat pas een maand na publiceren opeens viraal ging. Het verhaal over Jordan Matters nachtelijke straatfoto’s van naakte dansers werd plotseling massaal gedeeld en 1.178 keer gelezen, grotendeels in een paar dagen tijd. De complete top-10:

  1. Blote dansers in de nacht ontroeren door durf en schoonheid in nieuw fotoboek Jordan Matter,1.178
  2. Halfweg, de leukste sneak preview van Toneelacademie Maastricht,219
  3. Picasso, Rodin en de anderen: dubbel sculptuurspektakel in Den Haag,132
  4. Walhalla voor de jeugd – moet Die Walküre perse jong publiek trekken?,121
  5. Opera oubollig? In Griekenland een feest,109
  6. Trix en Alice zijn een beetje van iedereen,107
  7. Ariadne auf Naxos door de Reisopera: fantastische trip van drie vrouwenstemmen,92
  8. Geen handdoek in de ring, maar een handschoen om op te pakken: open brief aan De Appel,86
  9. De Appel krijgt ook met aangepast plan geen subsidie: bedrijven, sponsor De Appel!,85
  10. Jaarlijstjes? De kunstHart-momenten van 2016,83

Toneel, opera en musea scoorden het best qua lezers; toch populaire genres als film en popmuziek bleven wat achter. Echt nog op zoek zijn we naar leuke belevenissen met kindervoorstellingen, cabaret en musical. Dus heb jij een verhaal, laat het weten!

Advertorials

Tot nu toe heb ik niet actief geworven voor advertorials. Dat ga ik vanaf januari wel doen. Je mag hier namelijk over iedereen een enthousiast verhaal schrijven, maar als je jezelf wilt promoten betaal je daar iets voor. Niet bepaald een hoofdprijs, maar wel iets waarmee ik de kosten van kunstHart kan dekken. Ook daarvoor geldt: weet je iemand die tegen kleine tarieven aandacht wil krijgen op kunstHart? Laat het weten en strijk 25% van de inkomsten zelf op!

2017

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond nieuw jaar met veel gedeelde liefde voor cultuur. Omdat die ons blij maakt!

Frans van Hilten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.